• 1
  • 2
  • 3

Stolački ministranti na godišnjem izletu, Stolac 2021.U četvrtak, 17. lipnja 2021. nas 30-ak stolačkih ministranata koliko nas je uspjelo doći, inače nas ima 45, sa svojim Dumom Rajkom organizirali smo svoj uobičajeni godišnji izlet i ove godine u Stocu kod župne crkve sv. Ilije Proroka i na našem velikom HNK „Stolac“ Igralištu. Dumo je s predsjedništvom ministranata nakon rane sv. Mise nabavio obilato jela i pića i sve je servirano u dvoranu za mlade, gdje su nam pomogle Marija i Tereza, uključene klime, postavljeni stolovi, sve spremno za feštu.

Mi smo se ostali ministranti okupili u 9,00 sati kod župne crkve, zatim je slijedilo fotografiranje pred crkvom, pod starom lipom, pred Lurdskom špiljom, kod Muzeja, ispred kipa sv. Ilije, zatim ulazimo u crkvu na molitvu i zatim fotografiranje.

Poslije ulazimo u dvoranu našeg župnog Pastoralnog centra, jelo spremno, molitva i doručak. Poslije idemo na Igralište, trener Zoran pripremio veliko Igralište, golove, mreže, lopte, športske prostorije, sve spremno i sređeno. Dumo našemu treneru Zoki uime svih nas prijateljski zahvaljuje, idemo na Centar molitva, fotografiranje i Dumo predsjedniku Mateju s pomoćnicima Filipom i Marom, predaje daljnji slijed športskog programa. Dijelimo se u ekipe, suci spremni, pištaljke o vratu, svi dobro raspoloženi za igru i Turnir počinje. Naš fotograf Božo, slika da sve ostane zabilježeno za buduća vremena.

Dobra atmosfera, raspoloženje na visini. Dobro smo igrali, nitko se nije naljutio, suci Filip i Maro, pravedni, predsjednik sve vodi uredno. I na kraju pobjeđuje najbolja ekipa ministranata, koja zauzima prvo mjesto na Turniru. Najbolji strijelac je Karlo Obradović, najbolji vratar-golman Karlo Raič, najbolji igrač Dario Palameta i svi zadovoljni, jer smo svi dobro igrali i svi smo bili uključeni. Dumo najbolje proglašava i nagrađuje, kojima svi sa zadovoljstvom plješću. Poslije opet idemo svi u Dvoranu na domjenak, svega obilato i na kraju svega i ostalo. Dumo časti još na kraju sladoledom. Pozdravismo se i krenusmo kućama svi vidno zadovoljni. Ovo je zaista bio nezaboravan, sadržajan i lijep dan proveden u krugu naše župne crkve i našeg Športskog centra. Zahvalni smo dragom Bogu na ovako lijepom druženju.