• 1
  • 2
  • 3

Nova Godina - Blagoslov nove umjetničke slikeNa Novu Godinu, 01. siječnja 2011., stolački župnik don Rajko Marković, po dozvoli biskupa Ratka, na početku pučke sv. Mise koja je bila u 1100 sati, blagoslovio je novu umjetničku sliku. Na slici je motiv „Posljednja večera“, ulje na platnu, koju je izradio umjetnik Nenad Božić iz Zagreba.


Slika je dimenzija 280x150, a darovali su je Mato Njavro – Barba i njegova kći Marija Vranješ r. Njavro iz Zagreba. Slika je, nakon blagoslova, zauzela prikladno mjesto na glavnom pročelju župne dvorane u Pastoralnom centru „Sv. Leopold – Bogdan Mandić“ kod župne crkve. Od istih darovatelja i umjetnika stigla je za župnu umjetničku Galeriju još jedna slika s motivom „Gospa među Hrvatima“.

Na Novu Godinu sveto Misno slavlje predvodio je don Božo Goluža, glavni urednik Crkve na Kamenu, koji je u prigodnoj propovijedi slikovito nazočnom puku predstavio blagdan Marije Bogorodice, koji se upravo slavi na prvi dan Nove građanske godine, te kako je ovaj blagdan povijesno određen i što On za nas znači u sadašnjem trenutku našega življenja.

Na kraju mise otpjevan je „Tebe Boga hvalimo“ uz zahvalu Bogu za sva dobra dobivena u 2010. godini. Poslije sv. Mise svjet se nastavio družiti pred crkvom u ugodnom čestitanju i razgovoru uz čašicu domaćega pića.