• 1
  • 2
  • 3

Caritas Mostar – dom za starije osobe: Caritas Mostar najavljuje otvaranje doma za starije osobe u Bijelom Polju u domu „Emaus“. Dom bi trebao biti otvoren 1. listopada. Svi oni koji su zainteresirani za smještaj mogu se javiti na slijedeći broj telefona: 036 328 917 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Osvrt na trodnevnicu i proslavu Male Gospe: U prošlu srijedu, 8. rujna proslavili smo supatron naše župne zajednice – Malu Gospu. Proslavi svetkovine prethodila je trodnevnica. U svaki dan trodnevnice bila je ispovijed. Lijepo je bilo vidjeti kako je veći dio župne zajednice sudjelovao na trodnevnici i Misnom slavlju na Malu Gospe. Zahvaljujem svećenicima na pomoći u ispovijedanju, čitačima, ministrantima, pjevačima, župljanima župe Stolac, svim hodočasnicima na sudjelovanju u pobožnostima i proslavi Male Gospe.

 

Uzvišenje svetoga Križa: U utorak 14. rujna s Misom u 18,00 sati u mostarskoj katedrali proslavit će se posveta katedrale. Misu će predslavit biskup Petar Palić.

Mostarska katedrala je posvećena 14. rujna 1980. Posvetio ju je kardinal Franjo Šeper. Uz obljetnicu posvete katedrale skupina svećenika (fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, fra Ljubo Kurtović, župnik na Humcu, don Ivan Perić, župnik i rektor Svetišta u Studencima, fra Marinko Šakota, župnik u Međugorju i fra Valentin Vukoja, župnik u Posuškom Gracu)  skupa s biskupom Petrom Palićem proslavit će 25 obljetnicu svećeničkog ređenja.

To je dan na kojega je 1980. biskup Petar Čule predao biskupsku službu biskupu Pavlu Žaniću, a 2020. biskup Ratko Perić biskupu Petru Paliću.

 

Sastanak roditelja: U srijedu u 19,00 sati imat ćemo sastanak roditelja vjeroučenika od drugog do petog razreda. Tema sastanka bit će upoznavanje s roditeljima i ovogodišnje organiziranje vjeronauka kod crkve.

 

Susret ministranata: Jučer smo trebali imati sastanak ministranta u 10,00 sati. Većina ministranata imali su neka sportska natjecanja. Slijedeći susret imat ćemo u subotu 18. rujna u 18,00 sati. Na susret neka dođu ovogodišnji prvopričesnici. Ovaj puta molio bih sve ministrante na odaziv.

 

Ženidbeni oglasi: Ženi se Vedran Jurić sin Anđelkov i Stoje r. Božić, iz Ortiješa, župa Blagaj – Buna i uzima Tanju Puljić kćer Markovu i Zdenke r. Perić. Vjenčanje je predviđeno 18. ovog mjeseca. Mladencima molimo od Boga blagoslovljen brak.

 

Ženidbeni oglasi: Ženi se Milenko Čoko sin Ljubin i Antonije r. Marić, i uzima Andreu Raguž kćer Zdravkovu i Nade r. Gustin s Aladinića. Vjenčanje je predviđeno 18. rujna. Mladencima molimo od Boga blagoslovljen brak. 

 

Pokojnici: U prošlom tjednu umro je Stojan Bošković, za njega ćemo se pomoliti