• 1
  • 2
  • 3
  • Sv. Mise kroz tjedan govorit će se u 7,00 s. ujutro, a misne nakane na oglasnoj ploči.
  • Sv. Mise u sljedeću nedjelju su 3 redovito: 8,00; 9,30 i 11,00 sati, kao i danas.
  • Ženidbeni oglas: Sveti sakramenat ženidbe želi primiti Mirko Dragobratović, sin Brankov i Mirjane r. Mustapić iz Tuštevca župa Slivno-Ravno i Antonia Marijanović kći Vickova i Nade r. Kevo iz Stoca, naša župa. Ženidbeni oglas danas, a vjenčanje predviđeno u Stocu u nedjelju, 29. kolovoza ove godine u 18,00 sati.
  • U sljedeću nedjelju je Gospa od Zdravlja, Patron župe i Dan općine Neum, sv. Misa i Krizma u Neumu u 11,00 sati.
  • Cnak: još imate novoga broja CnaKa po cijeni od 4 KM., pa možete nabaviti u dnu crkve.
  • Braćo i sestre, kao što sam već davno najavio, Božjom providnošću i odredbom našega biskupa Petra premješten sam iz Stoca u Bijelo Polje-Potoci kod Mostara, a ovdje dolazi don Ljubo Planinić župnik iz Kruševa kod Mostara. Ovo su uobičajeni protokoli u funkcioniranju Katoličke Crkve pa ćemo ih iz ljubavi prema Crkvi tako i prihvatiti. Ja sam već u petak, 20. kolovoza ove godine potpisao primopredaju u Bijelom Polju s don Josipom Galićem, a u Stocu je primopredaja sutra u ponedjeljak s don Ljubom Planinićem. Još sam ovdje do četvrtka, onda i praktično preuzimam novu župu i prvi put službeno nastupam u nedjelju, 29. kolovoza 2021. pod dvije sv. Mise u 9,00 i 11,00 sati., a dolazi novi župnik, koji će u sljedeću nedjelju prvi put službeno nastupiti i slaviti u Stocu sve tri sv. Mise u 8,00, 9,30 i 11,00 sati. Dragi župljani, radili smo u stolačkoj župi zajedno 22 godine na slavu Božju i neka Gospodin blagoslovi sav naš rad, a s istom ljubavlju i spremnošću nastavljam raditi i na bjelopoljskoj njivi Gospodnjoj, o kojoj sam čuo sve najbolje i to s više strana, Bogu hvala, a vi ako imate koga svoga na mojoj novoj župi, neka mi se slobodno javi i fino predstavi. Hvala vam za sve što ste učinili osobno za mene i skupa sa mnom za našu stolačku župu. Ostajemo i dalje povezani u prijateljstvu i molitvi, molimo jedni za druge. Sve vas pozivam, kad god vam se pruži prilika, navratite u moju novu župu i nedjeljama i radnim danima, bit će mi neizmjerno drago, volio bih kad bi se najavili da znam da dolazite, a broj mobitela ostat će isti. Prihvatite novoga župnika kao što ste prihvatili i mene, a mi ćemo i dalje ostati u kontaktu, ovo je moja općina, moj narod, tu je i moja rodna župa, moja obitelj, tu ste vi s kojima sam proživio toliko lijepih trenutaka i zaista sam se osjećao kao svoj među svojima, ali blizu smo, nećemo se zaboraviti, međutim, moramo prihvatiti i nove realnosti koje su pred nama i tako se ponašati, a sve u službi Gospodinu Bogu i svome bližnjemu, gdje se god nalazili. Danas poslije sv. Misa naši će momci iznijeti vani pred crkvu pod staru lipu osvježavajućih pića, a žene su donijele kolača, pa ćemo se malo počastiti i pozdraviti, iako smo oproštaje obavili o Ilindanu, a evo i nekoliko puta iza Ilindana na raznim skupovima i susretima. Nećemo pobuđivati nikakvih emocija ni osjećaja jer ostajemo blizu i susretat ćemo se u budućim raznim prigodama na obostrano zadovoljstvo. Sve vas čuvao i blagoslovio Svemogući Bog po zagovoru naših nebeskih zaštitnika sv. Ilije Proroka i Male Gospe, naše nebeske Majke.
  • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, a da ih ja mogu obaviti dok sam ovdje, neka dođe poslije sv. Mise, inače danas ne primam ni sv. Misa ni priloga, ni zakazivanja bilo kakvih termina, neka sve to čeka novoga župnika. Još jednom hvala vam za sve uz srdačan pozdrav i Božji blagoslov!