• 1
 • 2
 • 3
 • Sv. Mise kroz tjedan, pondjeljak 18,30, utorak i srijeda u 7 s. ujutro, četvrtak Tijelovo Misa i procesija u 18 s., subota Krizma 11 s.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju u crkvi samo 2: 8,00 i 9,30 s., a 3. sv. Misa na Borojevićima u 11,00 s., a i danas su u crkvi samo 2 sv. Mise: u 8,00 i 9,30 s., a 3. Misa na Baranama u 11 s.
 • U četvrtak, 3. lipnja je Tijelovo-Brašančevo-Korosande, zapovijedna Svetkovina i crkvena i državna. Sv. Misa u 18,00 sati u crkvi, a imamo dobro i vanjsko ozvučenje. Poslije Mise tradicionalna procesija kroz Grad. Pozivam čitavu našu župu, a i vi potaknite svoje prijatelje i rodbinu iz svijeta. Neka djeca iz Vrtića dođu s tetama ili majkama, a djeca od I. do V. razreda, posebno Prvopričesnici neka ponesu košarice s cvijećem, koje će posipati putom ispred Presvetoga, molim učitelje-ce da budu uza svoje razrede. A ostali razredi Os. Šk. također sudjeluju u procesiji, posebno Krizmanici. Molim sve ovogodišnje Prvopričesnike i Krizmanike da u četvrtak dođu u dvoranu Časnih sestara, u 17,00 sati da se lijepo obuku kao za Prvu Pričest i Krizmu i tako će obučeni biti na sv. Misi na Tijelovo u prvim klupama, a u procesiji ići ispred Presvetoga obučeni dvoje po dvoje. Po našem Gradu bit će 4 oltara odakle će se obaviti blagoslov s Presvetim i blagoslov polja na sve 4 strane svijeta, a završni blagoslov u crkvi. Zamolit ćemo Policiju za uredovanje, Komunalno za čistoću, a naše momke za redare. Molim unaprijed da trgovine, lokali, kafići i sva poduzeća ne rade u vrijeme Mise, procesije i blagoslova od 18,00 do 20,00 s., jer to je veliki događaj u našemu gradu. Pokažimo se svi zreli i odgovorni na nacionalnoj i vjerskoj razini, poštujući epidemiološke mjere. Molimo odgovorne u Klubu da u 16,00 s. otvore Igralište za parkiranje, radi gužve. Svi ministranti neka budu u sakristiji obučeni u 17,30 sati. A ministrantski sastanak na Tijelovo u 17,00 sati. Generalna proba za sve pjevače Velikog zbora „Mladi“ na Tijelovo u 17,30 s. Ovogodišnji Maturanti-Apostoli i bakljonoše neka dođu u 17,00 s. u dvoranu Časnih sestara, obući se i nositi u procesiji Baldakin, križ i baklje kroz naš Grad.
 • Apostoli: Molim sve ovogodišnje mladiće-maturante iz naše župe: da dođu u srijedu, 2. lipnja u 19,00 sati, na jedan sastanak u Župnu dvoranu kod crkve radi dogovora za Apostole i bakljonoše na Tijelovo u procesiji, kad ćemo, po običaju, obučeni u svečanu robu biti u službi po našemu Gradu.
 • Sv. Krizma: U sljedeću subotu, 5. lipnja je sv. Krizma u našoj župi u 11,00 sati, krizmat će se 17 krizmanika: 5 muških i 12 ženskih. Molim Klub da otvore Igralište u 9,00 sati za parkiranje. Krizmanici i kumovi neka u subotu budu kod crkve u 10,00 sati, radi slikanja, a na svojim mjestima krizmanici i kumovi u 10,45 s., a svi ministranti u sakristiji obučeni u 10,30 s., pa će Biskup s pratnjom i doći u procesiji uz crkvu na oltar, ako bude lijepo vrijeme. Sv. Misa i Krizma bit će u crkvi, mjesta u klupama za krizmanike i kumove bit će označena, a ostali kako tko zauzme mjesta u klupama.
 • Krizmanici: probe i priprava za Krizmu bit će u srijedu u 16,30 sati.
 • Ispovijed za krizmanike, roditelje i kumove u petak u 10,00 s., pa sv. Misa u 10,30 sati.
 • Mješoviti zbor „Mladi“ i Folklor probe u četvrtak na Tijelovo u 17,30 sati, pa sv. Misa u 18,00 s., i u subotu, sv. Krizma proba u 10,30 s., pa sv. Misa u 11,00 sati.
 • U ovom tjednu su PP., PS. i PN.: U petak, čuli smo, ispovijed je za Krizmanike u 10,00 s., pa dođite i vi koji obavljate pobožnost PP. u 10,00 s., a budući je u subotu Krizma, pa neću moći ispovijedati, molim i vas koji obavljate pobožnost PS. dođite u petak u 10,00 s. na sv. ispovijed, a onda se u subotu samo pričestite, molim također i naše Prvopričesnike, oni također obavljaju pobožnost PS., pa ih molim da i oni u petak, poslije izleta na Radimlju dođu u crkvu u 11,00 s. na sv. ispovijed, a onda se i oni u subotu samo pričeste i tako su sa sv. pričešću obavili pobožnost PS., u nedjelju je PN. i samo su dvije sv. Mise u crkvi pa ispovijedan pola sata prije sv. Misa.
 • Svećeničko ređenje: U sljedeću subotu, 5. lipnja naš o. Stanko Pažin bit će zaređen za svećenika na Mariji Bistrici u 11,00 sati, žao nam je da je isti dan potrefila sv. Krizma u našoj župi, na što nismo mogli utjecati, pa ćemo tako s našim Stankom biti sjedinjeni u molitvi i sv. Misi toga dana, ali smo zato svi zajedno s našim Stankom na dan Mlade Mise koja će, ako Bog da, biti u našoj župi za mjesec dana, u subotu, 3. srpnja u 11,00 s.
 • U sljedeću nedjelju, nedjelja po Tijelovu-Brašančevu, sv. Misa na Borojevićima u 11,00 sati, a prigoda za sv. ispovijed prije sv. Mise.
 • Cnak: u dnu crkve još možete nabaviti posljednjeg broja CnaKa, cijena 4 KM.
 • Župnoga vjeronauka u sljedeću subotu neće biti, jer imamo sv. Krizmu u župi.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.