Kontakt Info

Župa sv. Ilije Proroka

Zrinsko-Frankopanska bb
BiH - 88360 Stolac

tel.: +387 (0) 36 853 005
fax: +387 (0) 36 853 005
mob: +387 (0) 63 357-111
e-mail: rajko.markovic@tel.net.ba

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 47 
Marko Milanović
STOLAC: KOMEMORACIJA SMRTI MARKA MILANOVIĆA PDF  | Ispis |  E-mail

KIUM, 2013-04-30

STOLAC: KOMEMORACIJA SMRTI MARKA MILANOVIĆAU utorak navečer, 30. travnja, u župnoj crkvi sv. Ilije proroka u Stocu, u nazočnosti većega broja vjernika, biskup Ratko Perić slavio je sv. Misu za blagopokojnoga Marka Milanovića, a koncelebrirao je nevesinjski župnik don Ante Luburić i stolački župnik don Rajko Marković, koji je izgovorio prigodnu propovijed, koju donosimo u cijelosti. Marko je rodom iz Kruševa, tadašnja prenjska, a sadašnja stolačka župa, a poginuo je 1859. godine u nevesinjskom kraju ostajući vjeran svojoj Katoličkoj Crkvi. Nakon sv. Mise biskup se sa svećenicima zaustavio u razgovoru s članovima privatne "Udruge Marko Milanović", koja je sebi postavila kao cilj prikupljati povijesno gradivo vezano uz osobu Marka Milanovića.

Više...
 
VRATIO SE MARKO U ROTIMLJU PDF  | Ispis |  E-mail

KIUM, 2011-03-02

„Vjerojatno je ovim našim putem - granicom Hodova i Rotimlje: s Poputnice uz Gonik pokraj Vidića i Stankovića kuća na Brštanik - Borićevinu - Nevesinje - Morine posljednji put planištarski propješačio dvadesetgodišnji Marko Milanović iz Kruševa sa svojim prijateljima: jednim katolikom, jednim muslimanom i dvojicom pravoslavaca, potkraj travnja 1859. godine. Evo ga večeras vratio se u Rotimlju, ali ovaj put zaodjeven u zbornik o svom veledjelu pod naslovom: 'Mučeništvo Marka Milanovića'. Nema u zborniku nijedne Markove slike, nego je sva knjiga odraz Markove duše i svjedočke krvi.“

Više...
 
Bijelo Polje: Tuđe poštuj, a svojim se diči! PDF  | Ispis |  E-mail

KIUM, 2011-02-27

Don Josip Galić, župnik u Potocima/Bijelo Polje kod Mostara, u dogovoru sa sestrama franjevkama u župi, priredio je religioznu i kulturnu večer u velikoj dvorani samostana sv. Franje. Župnik je pozvao u prvome redu mladež, napose krizmanike, njih 46, ali je dao mogućnost i svima drugim vjernicima koji žele doći. Okupilo se oko 250 župljana svih uzrasta. Bilo je preko 20 sestara. Pozvao tamburaše i pjevački zbor. I dogovorio se s biskupom Ratkom i pastoralnim vikarom don Ivanom Štironjom, da govore o mučeništvu, o Drinskim mučenicama, o suvremenim mučenicima svećenicima, redovnicima, redovnicama, o mogućnosti otvaranju crkvenoga procesa.

Više...
 
DIJALOŠKO PREDSTAVLJANJE KNJIGE PDF  | Ispis |  E-mail

KIUM, 2011-02-16

Na poziv blagajsko-bunskoga župnika don Bernarda Marijanovića održano je 16. veljače u 20 sati predstavljanje knjige Mučeništvo Marka Milanovića u Pastoralnom centru "Bl. Alojzije Stepinac" na Buni. Knjigu, koja je izišla prije prošloga Božića, na dijaloški su način predstavili biskup msgr. Ratko Perić i župnik studenački don Ivo Šutalo. Predstavljanje je započelo molitvom koju je predvodila, te predstavljače i sve prisutne pozdravila predsjednica Hrvatske katoličke mladeži Svjetlana Miočević. Nakon toga je Kristina Ćorić pročitala iz knjige pjesmu Mučeniku Marku Milanoviću koju je napisala milosrdnica sv. Vinka Paulskog s. Gabrijela Tadić. Potom je riječ dana predstavljačima.

Više...
 
Mučeništvo Marka Milanovića PDF  | Ispis |  E-mail

Mučeništvo Marka MilanovićaU 3. Nedjelju Došašća, 12. prosinca 2010. u 17 sati, u Pastoralnom centru kod župne crkve sv. Ilije Proroka u Stocu, predstavljena je stolačkom puku knjiga „Mučeništvo Marka Milanovića“. U knjizi od 200-tinjak stranica sudjelovalo je 10-ak autora. Knjigu je priredio Pero Milanović, a nakladnik je Crkva na Kamenu, Mostar.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 » > Kraj >>

Stranica 2 od 2

VIDEO: Gospin plač - Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"Gospin plač" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

Video: Zdravo Tijelo Isusovo – Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"Zdravo Tijelo Isusovo" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

VIDEO: O mila Majko nebeska - Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"O mila Majko nebeska" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

Sv. Misa iz Stoca na YouTube-HRT

Sv. Misa iz Stoca 03.03.2013. dostupna na youtube-u

Sv. Misu i portret grada i župe možete pogledati i/ili preuzeti OVDJE!

Home Mučeništvo| Marka Milanovića