Kontakt Info

Župa sv. Ilije Proroka

Zrinsko-Frankopanska bb
BiH - 88360 Stolac

tel.: +387 (0) 36 853 005
fax: +387 (0) 36 853 005
mob: +387 (0) 63 357-111
e-mail: rajko.markovic@tel.net.ba

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 49 
Vijesti
NAJAVA: "Adventski koncert" i prvi put zvona na Centru PDF  | Ispis |  E-mail
Subota, 15 Prosinac 2012 23:10

NAJAVA: "Adventski koncert" i prvi put zvona na CentruU sljedeću nedjelju 4. N. Došašća, u 16,00 s. bit će kod Jaslica na Centru tradicionalni „Adventski koncert“ i po prvi put nakon 500 godina zazvonit će zvona na zvoniku Biskupijskog duhovno - pastoralnog centra u Centru Stoca.

Sve vas pozivam u nedjelju na Centar u 4 sata po podne, a pjevači i HKUD-a naše župe i pjevački zborovi župa: Rotimlje, Aladinića, Prenja i Domanovića doći će do 16,00 s. na Centar kad će početi program, koji će svečano najaviti naša gradska zvona. Promet će Policija preusmjeriti. Na Centru nas čekaju Jaslice, kod kojih će se održati Adventski koncert ovih 5 župa, a poslije koncerta slijedi ugodna i lijepa adventska večer. Mislim da je suvišno naglašavati da smo svi pozvani i dobro došli na Centar u sljedeću nedjelju u 4 sata po podne. Pozovite i svoje prijatelje i rodbinu iz svijeta da tu večer svi budemo zajedno.

 
Blagoslov zvona za Centar! PDF  | Ispis |  E-mail
Nedjelja, 09 Prosinac 2012 00:56

Blagoslov zvona za Centar!Blagoslov zvona: U nedjelju ćemo imati svečani blagoslov zvona za Centar. Sv. Misu u 11,00 sati u našoj crkvi predvodi o. Biskup. Neka na ranu sv. Misu dođu samo oni koji nikako ne mogu doći u 11,00 sati, a svu župu pozivam u 11,00 sati na sv. Misu jer je to poseban i veličanstven događaj blagoslova zvona za Biskupijski centar u Stocu. Zvona će biti postavljena vani pred crkvom i nastojat ćemo ih postaviti tako da zazvone poslije blagoslova. Zvona će biti u tjednu poslije blagoslova postavljena u zvonik na Centru i prvi će put svečano zazvoniti u 4. Nedjelju Došašća, 23. XII. u 16,00 sati za „Adventski koncert“ svih stolačkih župa na Centru. U nedjelju, poslije sv. Mise počastit ćemo se malo pred crkvom čašicom pića uz zvuke zvona i ugodan razgovor.

 
Sveti Nikola u Stocu PDF  | Ispis |  E-mail
Srijeda, 05 Prosinac 2012 13:36

Sveti Nikola u StocuU nedjelju pred blagdan Sv. Nikole, 2. prosinca 2012. sv. Nikola je već tradicionalno posjetio Stolac sa svojim anđelima. Lijepo su ga primili župnik don Rajko i časne sestre Slava i Alojzija i preko 600 djece.

Sv. rana Misa u prepunoj crkvi i vani u dvorištu bila je u 8,00 sati, koju je predvodio stolački župnik don Rajko Marković i uputio djeci prigodnu propovijed. Pod sv. Misom pjevao stolački dječji crkveni zbor „Modra rijeka“ pod ravnanjem časne sestre Alojzije.

Više...
 
Stolac za Svetu Stolicu PDF  | Ispis |  E-mail
Nedjelja, 25 Studeni 2012 09:15

Stolac za Svetu StolicuNe boj se malo stado

Sveti Otac redovito poziva sve odgovorne na zaštitu svih proganjanih i ugroženih u svijetu. Među ugroženima često su i brojne manjinske zajednice katoličkih vjernika u svijetu, što posebice dolazi do izražaja u kriznim vremenima. Takvih danas u Europi uglavnom nema. Međutim, u Europi postoji zemlja u kojoj su katolici ugroženi, i to baš na opisani način. Zemlja je to koju je opjevao Mak Dizdar, znameniti pjesnik iz Stoca, nadaleko poznatim stihovima: "Bosna da prostiš jedna zemlja imade/ I posna i bosa da prostiš/ I hladna i gladna/ I k tomu još/ Da prostiš/ Prkosna/ Od/ Sna."

Više...
 
NAJAVA: Sv. Nikola u Stocu PDF  | Ispis |  E-mail
Nedjelja, 25 Studeni 2012 09:11

NAJAVA: Sv. Nikola u StocuSv. Nikola: Pred nama je blagdan sv. Nikole biskupa, 6. XII. Ove godine proslavit ćemo ga u sljedeću nedjelju, nedjelja pred Nikoljdan. Lani je bilo lijepo pa ćemo slično i ove godine. Sutra u ponedjeljak će naši ministranti dijeliti Zamolbe po gradu, a vi možete od danas i u Župnom uredu dati svoj novčani prilog do srijede večer, ili ministrantima ili preko župnog računa. Darove primamo samo u novcu da možemo što pravednije povezati darove djeci. Trebamo svezati 600 darova, a sv. Nikola nema, ako mu mi ne pomognemo. Svim darovateljima unaprijed hvala, a sve darovatelje pročitat ćemo u nedjelju.

Više...
 
<< Početak < « 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 » > Kraj >>

Stranica 128 od 151

VIDEO: Gospin plač - Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"Gospin plač" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

Video: Zdravo Tijelo Isusovo – Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"Zdravo Tijelo Isusovo" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

VIDEO: O mila Majko nebeska - Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"O mila Majko nebeska" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

Sv. Misa iz Stoca na YouTube-HRT

Sv. Misa iz Stoca 03.03.2013. dostupna na youtube-u

Sv. Misu i portret grada i župe možete pogledati i/ili preuzeti OVDJE!

Home Vijesti