Kontakt Info

Župa sv. Ilije Proroka

Zrinsko-Frankopanska bb
BiH - 88360 Stolac

tel.: +387 (0) 36 853 005
fax: +387 (0) 36 853 005
mob: +387 (0) 63 357-111
e-mail: rajko.markovic@tel.net.ba

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 66 
Božićna čestitka Hrvatima Australije PDF  | Ispis |  E-mail
Petak, 17 Prosinac 2010 21:59

Don Rajko Marković, župnikOvih dana župnik don Rajko Marković poslao je, kao i prošle godine, Božićnu čestitku Hrvatima Australije, koje je posjetio krajem 2008. godine. U nastavku teksta Čestitku prenosimo u cijelosti!Božićna čestitka stolačkog župnika don Rajka Markovića Hrvatima Australije

Gospođa Ljiljana Herceg, glavna i odgovorna urednica i voditeljica Hrvatskog radija Sydney

Cijenjena gospođo Ljiljana,

Dvije godine prođoše kao rukom od ruku, otkako sam bio u lijepoj Australiji s predivnim ljudima, dragim mojim Hrvatima iz Herceg-Bosne i drage nam Domovine Hrvatske. I danas kao da sam se jučer vratio iz Australije s tako lijepim uspomenama pričam o vama na svakom koraku i u svakom susretu gdje mi se god pruži prilika. Posebno ste mi na pameti u ovo sveto predbožićno vrijeme kad se posebno prijatelji sjećaju svojih prijatelja.

Gospođo Ljiljana zamolio bih Vas da ove moje sljedeće riječi na Vama svojstven način prenesete dragim slušateljima Hrvatskog radija u Sydneyu koji su ujedno postali i moji prijatelji. Ja mislim da je ovo najbolji put, jer je, hrvatski radio u Sydneyu, u što sam se i sam uvjerio, medij koji je drag svima i koji se rado sluša, pa se zato preko njega obraćam svima.

Dragi moji Hrvati, braćo i sestre, cijenjeni prijatelji! Javljam se iz lijepoga Stoca iz kršne i drage nam hrvatske Hercegovine. Ostali ste mi u nezaboravno - lijepim uspomenama koje stalno prepričavam mojim župljanima. Hvala vam na svim onim prekrasnim susretima, razgovorima, gostoprimstvu, svetim Misama, koje ste posjećivali u tako velikom broju. Zaista sam se osjećao kao svoj među svojima i kao Božji svećenik među svojim vrijednim hrvatskim pukom. Hvala vam na svakom daru koji ste nesebično dali za župu Stolac, a za uzvrat ostat ćete stalno prisutni u našim molitvama i svetim misama koje svakodnevno prikazujemo u našoj župnoj crkvi za sve naše prijatelje i dobročinitelje. Još i danas s pojedinima se od vas redovito čujem telefonom, a mnogi me od vas i pozdravljaju preko osoba koje godišnje posjećuju Domovinu, te tada navrate i u Stolac, što me posebno veseli i raduje, pa neka se ta praksa i dalje nastavi.

Koristim ovu priliku u ove svete Božične dane zaželjeti vam svako dobro i blagoslov od Gospodina te sretne i blagoslovljene božićne blagdane a uspješnu i naprednu Novu 2011. godinu. Znam da je hrvatski radio rado slušan i kavalitetno uređivan medij u što sam se i ja uvjerio dok sam bio među vama i to u tri navrata, zato sam zamolio gospođu Ljiljanu da ove moje riječi prenese svima vama jer će ovim putem najsigurnije doći do vaših ušiju i srdaca. Još jedanput svima vama iskrena hvala na svemu što ste učinili za me osobno i za moju župu Stolac, a vama Bog dao obilato sva dobra koja budete od njega tražili. Iskren pozdrav i božićna čestitka od svih stočana iz cijele nam drage Herceg-Bosne i jedine domovine Hrvatske.

Ovih dana završili smo s izradom Župne web stranice na kojoj možete pronaći sve važnije informacije o župi. Web adresa je: www.zupa-stolac.com ili samo ukucajte u Google: Župa Stolac. Želja nam je bila da i naši prijatelji te iseljenici po čitavom svijetu mogu pratiti događaje iz naše župe.

Mir Gospodnji bio vazda s vama!

Božić, 2010.

Vaš prijatelj, don Rajko Marković, stolački župnik

 

VIDEO: Gospin plač - Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"Gospin plač" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

Video: Zdravo Tijelo Isusovo – Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"Zdravo Tijelo Isusovo" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

VIDEO: O mila Majko nebeska - Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"O mila Majko nebeska" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

Sv. Misa iz Stoca na YouTube-HRT

Sv. Misa iz Stoca 03.03.2013. dostupna na youtube-u

Sv. Misu i portret grada i župe možete pogledati i/ili preuzeti OVDJE!

Home Vijesti Božićna čestitka Hrvatima Australije