Kontakt Info

Župa sv. Ilije Proroka

Zrinsko-Frankopanska bb
BiH - 88360 Stolac

tel.: +387 (0) 36 853 005
fax: +387 (0) 36 853 005
mob: +387 (0) 63 357-111
e-mail: rajko.markovic@tel.net.ba

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 89 
Đakovčani u Stocu PDF  | Ispis |  E-mail
Srijeda, 08 Prosinac 2010 19:20

Đakovčani u StocuDana, 27. studenoga 2010., KUD „Tena“ i tamburaši iz Đakova, sa svojim gradonačelnikom posjetili su župu Stolac. Ova dva prijateljska grada Đakovo iz Slavonije i Stolac iz Hercegovine već odavno prijateljuju. HKUD „Stolac“ iz Stoca sa svojim župnikom don Rajkom Markovićem već su do sada dva puta bili na „Đakovačkim vezovima“.

Međusobna suradnja i prijateljstvo trajno se nastavlja, pa su i ove jeseni đakovčani posjetili župu Stolac predvođeni gradonačelnikom gosp. Zoranom Vinkovićem, gosp. Ivicom Mandićem, te bračnim parom Ivicom i Sanjom Raguž, porijeklom iz stolačkoga kraja.

KUD „Tena“ i tamburaši održali su prikladan duhovni program u župnoj crkvi sv. Ilije Proroka u Stocu u nazočnosti domaćeg folklornog društva i stolačkoga puka. Poslije službenog programa u crkvi, nastavilo se druženje u župnoj „dvorani za mlade“ uz prikladan domjenak, druženje i pjesmu.

Rado se konzumirala nadaleko poznata stolačka župna loza iz murvove bačve sa suhim smokvama, dobra stolačka vina žilavka i blatina uz domaći pršut, sir iz mijeha, uštipke i kruh ispod sača. Slavonci i Hercegovci zapjevali su zajednički prepoznatljive autohtone pjesme na opće zadovoljstvo svih nazočnih.

Poslije čašćenja i druženja, te izmjene darova, u dvorani domaći su goste ispratili svečanom kolonom automobila s hrvatskim i župnim zastavama do nekropole stećaka na Radimlji, isto onako kako su ih i dočekali. Na Radimlji su se pozdravili uz zvuke sirena sa željom da se ponovno nađu dogodine u Đakovu na Đakovačkim vezovima.

Đakovčani u Stocu Đakovčani u Stocu Đakovčani u Stocu Đakovčani u Stocu Đakovčani u Stocu Đakovčani u Stocu Đakovčani u Stocu Đakovčani u Stocu Đakovčani u Stocu Đakovčani u Stocu Đakovčani u Stocu Đakovčani u Stocu Đakovčani u Stocu Đakovčani u Stocu Đakovčani u Stocu Đakovčani u Stocu Đakovčani u Stocu Đakovčani u Stocu Đakovčani u Stocu Đakovčani u Stocu Đakovčani u Stocu

 

VIDEO: Gospin plač - Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"Gospin plač" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

Video: Zdravo Tijelo Isusovo – Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"Zdravo Tijelo Isusovo" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

VIDEO: O mila Majko nebeska - Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"O mila Majko nebeska" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

Sv. Misa iz Stoca na YouTube-HRT

Sv. Misa iz Stoca 03.03.2013. dostupna na youtube-u

Sv. Misu i portret grada i župe možete pogledati i/ili preuzeti OVDJE!

Home Vijesti Đakovčani u Stocu