Kontakt Info

Župa sv. Ilije Proroka

Zrinsko-Frankopanska bb
BiH - 88360 Stolac

tel.: +387 (0) 36 853 005
fax: +387 (0) 36 853 005
mob: +387 (0) 63 357-111
e-mail: rajko.markovic@tel.net.ba

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 89 
Ministranti PDF  | Ispis |  E-mail

Župa ima 60 ministranata od 4. do 8. razreda osnovne škole. Oni su raspodijeljeni u tri ministrantske grupe, jer svake nedjelje ministriraju na tri sv. Mise, a za velike blagdane kada je jedna sv. Misa ministrira ih po trideset.

Oni svake godine pred početak školske godine, po Maloj Gospi, izaberu tajnim glasovanjem predsjednika ministranata i njegove dopredsjednike i to redovito iz 8. razreda osnovne škole. Predsjednik sa svojim suradnicima pravi raspored za nedjeljne sv. Mise, za mjesec svibanj i listopad, za Korizmu, razne trodnevnice u župi i ostale prigode. Sastanci se održavaju svakih 10-15 dana.

Ministranti se dragovoljno javljaju u ministrantski zbor poslije završenog 3. razreda, odnosno iza Prve Svete Pričesti. Oni su župniku desna ruka u svim aktivnostima kod crkve. Često se aktiviraju u raznim radnim akcijama oko župne crkve. Oni su ukras oltara pod svetim misama, raznim drugim blagoslovima i događajima po terenu župe. Posebnu im radost predstavlja božićni blagoslov kuća, te razni posjeti kapelicama i grobljima po župi.

Župnik redovito s njima organizira, nekoliko puta u godinu, razna hodočašća i prigodne posjete drugim župama, svetištima, te starima i bolesnima. Posebno ih raduje godišnji izlet na Londžu u lijepu prirodnu oazu parka prirode „Hutovo blato“. To bude cjelodnevni izlet u kome se organiziraju razne športske i rekreativne igre: nogomet, rukomet, tenis, kupanje, vožnja čamcima kroz park prirode, roštilj, te lijepo i zdravo druženje.

Stolački ministranti su ponosni na svoju službu svijesni da služenjem kod oltara služe samome Isusu Kristu Dobrom Pastiru!

Ministranti s biskupom Ratko i župnikom Ministranti sa župnikom Ministranti sa župnikom Ministranti sa župnikom Ministranti sa župnikom Ministranti sa župnikom i časnom sestrom

 

VIDEO: Gospin plač - Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"Gospin plač" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

Video: Zdravo Tijelo Isusovo – Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"Zdravo Tijelo Isusovo" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

VIDEO: O mila Majko nebeska - Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"O mila Majko nebeska" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

Sv. Misa iz Stoca na YouTube-HRT

Sv. Misa iz Stoca 03.03.2013. dostupna na youtube-u

Sv. Misu i portret grada i župe možete pogledati i/ili preuzeti OVDJE!

Home Pastoralni rad Ministranti