Kontakt Info

Župa sv. Ilije Proroka

Zrinsko-Frankopanska bb
BiH - 88360 Stolac

tel.: +387 (0) 36 853 005
fax: +387 (0) 36 853 005
mob: +387 (0) 63 357-111
e-mail: rajko.markovic@tel.net.ba

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 26 
2. N. Korizme (Pačista), 25. veljače 2018. "B" PDF  | Ispis |  E-mail
 • Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 s. ujutro, osim petak u 16,30 s. na Križevcu, a u subotu nema sv. Mise u župi
 • Sv. Misa u sljedeću nedjelju, radi Hodočašća u Zagreb na grob Blaženog Kardinala Alojzija Stepinca, bit će samo 1: u 11,00 sati, a danas su 3 sv. Mise redovito.
 • Pokorničko hodočašće u Hrasno: I ove godine organiziramo u Korizmi pokornička hodočašća župa Trebinjsko-Mrkanske biskupije i ostalih koji žele u Svetište Kraljice Mira u Hrasno, svake nedjelje hodočaste po tri župe, a svećenici susjedni ispovijedaju. Danas popodne ispovijedam i ja u Hrasnu. U sljedeću nedjelju 4. III. hodočaste župe Stolac, Gradina i Ploče-Tepčići i zato ovdje u crkvi samo 1 sv. Misa u 11,00 sati, a 2. sv. Misa u Hrasnu u 16,00 s. Radi Hodočašća u Zagreb, ove godine u Hrasno hodočastimo osobnim autima. Program u Hrasnu u nedjelju: u 15,00 s. Križni put, sv. ispovijed, ispovijeda više svećenika, a u 16,00 s. sv. Misa. Prospekt hodočašća na oglasnoj ploči. Potičem vas da ove godine pođete osobnim autima.
 • Sutra, u ponedjeljak u Biskupijskom Centru u Stocu u 12,00 sati bit će predstavljanje knjige dr. Miroslava Palamete: Patristička egzegeza i Marulićeva davidijada, predstavljači su biskup Ratko i sam autor, a nazočit će stolački srednjoškolci i njihovi profesori. Plakat na oglasnoj ploči. Poziv…
 • Cnak: u dnu crkve još imate novoga broja CnaKa po 3 KM, - Radosna Vijest 2 KM.
 • U petak je Križni put i sv. Misa na Križevcu, počinjemo ispod Križevca u 16,30 s., meteorolozi najavljuju obilnu kišu, pa ako bude tako, onda ćemo u crkvi u 16,30 sati..
 • Tečaj za kršćanski brak u Biskupijskom Centru - Stolac: 9., 10. i 11. II. Zaručnici, javljajte se!
 • Župni vjeronauk: poslije sv. Misa u 8,00 i u 9,30 s., a u sljedeću nedjelju nema vjeronauka.
 • Prvopričesnici: Vjeronauk, ispiti i probe subotama u 10,00 s. u župnoj dvorani.
 • Krizmanici: Vjeronauk, ispiti i probe ponedjeljkom i četvrtkom u 17,00 sati.
 • Folklor: proba danas poslije 3. sv. Mise u župnoj Dvorani za mlade.
 • Nedjelja solidarnosti: sljedeća nedjelja, 3. N. Korizme proglašena je od naših biskupa Nedjeljom solidarnosti, pa će sva lemuzina u nedjelju ići za najpotrebnije župe u BiH.
 • U ovom tjednu su PP. PS. i PN: Budući smo u petak na Križevcu, ako bude lijepo, a u subotu u Zagrebu i u subotu nema sv. Mise u župi, pa ćemo ovako: ispovijed će biti za PP. i PS. u četvrtak ujutro u 6,15 s., a sv. Misa u 7,00 s., pa se onda u petak pod Misom samo pričestite, a u nedjelju je jedna sv. Misa u 11,00 s., a ispovijed u 10,00 sati, sat vremena prije.
 • Biskupijsko hodočašće u Zagreb na grob Bl. Kardinala Alojzija Stepinca, 3 ožujka 2018. u sljedeću subotu: Putujemo u tri autobusa sa 150 hodočasnika, u povratku ćemo posjetiti grob pokojnog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Mirogoju, javljajte svojima po Zagrebu i pozovite ih na ovaj susret. Očekuje se veliki broj autobusa i hercegovačkog puka, jer je ovo hodočašće čitave Hercegovine. Sv. Misu predvodi naš biskup Ratko u koncelebraciji nas hercegovačkih svećenika. Ponesite hranu i piće za puta, putovnice, džeparac i osobne stvari. Putujemo Autocestom Bijača-Lučko Zg. i stajemo usput po dva puta na odmorištima. Svi dođite pred crkvu s petka na subotu u ponoća, tu ćemo napraviti prozivku i pročitati tko ide u koji autobus, a kako se tko javljao tako i ide u taj autobus, ne ulazite u autobuse dok se pred crkvom o svemu ne dogovorimo i blagoslovimo putovanje. Izgleda da će se i vrijeme u subotu popraviti, a ako bude kakvih izmjena koje će nam javiti iz Biskupije, objavit ću ih u petak na Križnom putu i na Župnom portalu. Program u Zagrebu: 10,30 pokorničko bogoslužje i prigoda za sv. ispovijed, u 11,30 s. svečana sv. Misa, poslije Mise zajedničko druženje pred katedralom, pa slobodno vrijeme i u 15,00 s. polazak ispred katedrale.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.
 

VIDEO: Gospin plač - Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"Gospin plač" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

Video: Zdravo Tijelo Isusovo – Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"Zdravo Tijelo Isusovo" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

VIDEO: O mila Majko nebeska - Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"O mila Majko nebeska" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

Sv. Misa iz Stoca na YouTube-HRT

Sv. Misa iz Stoca 03.03.2013. dostupna na youtube-u

Sv. Misu i portret grada i župe možete pogledati i/ili preuzeti OVDJE!

Home Iz župnih oglasa 2. N. Korizme (Pačista), 25. veljače 2018. "B"