Kontakt Info

Župa sv. Ilije Proroka

Zrinsko-Frankopanska bb
BiH - 88360 Stolac

tel.: +387 (0) 36 853 005
fax: +387 (0) 36 853 005
mob: +387 (0) 63 357-111
e-mail: rajko.markovic@tel.net.ba

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 21 
4. N. K. G, 28. siječnja 2018. "B" PDF  | Ispis |  E-mail
 • Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 sati ujutro, osim u subotu na sv. Vlahu u 17,30 sati.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju su 3 redovito: 8,00, 9,30 i 11,00 sati, kao i danas.
 • U petak, 2. veljače je Svijećnica-Kandelora-Kelendora-Kalandora-Prikazanje Isusovo u Hramu, sv. Misa i blagoslov svijeća bit će u 7,00 sati ujutro, kao i u ostale dane. Na ulazu u crkvu moći ćete nabaviti svijeće s podmetačima po cijeni od 1 KM. koje ćete na blagoslovu upaliti, a ostale svijeće od kuće možete donijeti na blagoslov i tad ćemo blagosloviti i crkvene svijeće.
 • U subotu, 3. veljače je Sv. Vlaho-Blaž, zaštitnik grla, sv. Misa i uobičajeno pojedinačno „grličanje“ blagoslov grla, bit će u subotu u župnoj crkvi 17,30 sati, tako da grličanja neće biti u sljedeću nedjelju, po sv. Vlahi, radi gužve, nego samo na dan sv. Vlahe u subotu kad se i slavi njegov blagdan. Sv. Vlaho je zaštitnik Dubrovnika.
 • Prošli tjedan sam bio na Svećeničkom Tjednu u Zagrebu, tema je bila „Unutarcrkveni dijalog, suradnja i odgovornost“. Okupilo se preko 600 svećenika, biskupa, teologa, laika i intelektualaca. Donio sam i dosta religioznih suvenira, križeva, krunica, molitvenika, Gospinih i Isusovih likova, koje možete nabavljati nedjeljama poslije sv. Misa u Župnom uredu. Obavio sam i neke posjete, te korisne susrete i razgovore za našu župu. Posjetio sam i grob blaženoga kardinala Alojzija Stepinca u zagrebačkoj katedrali i pomolio se za čitavu našu župe i sve naše potrebe.
 • Biskupijsko hodočašće u Zagreb na grob blaženoga kardinala Alojzija Stepinca u subotu, 3. ožujka 2018. Ove godine, koja je proglašena Godinom kardinala Stepinca, sve naše hrvatske biskupije organizirat će hodočašća u zagrebačku katedralu na njegov grob povodom dvostrukog jubileja: 120 godina od njegova rođenja i 20 godina od proglašenja blaženim i mučenikom. Za njega je rekao jedan vatikanski kardinal da je Stepinac najveći čovjek Crkve u zadnjih 500 godina. Mi smo na njega ponosni. Naše hercegovačke biskupije hodočaste u subotu, 3. III., za mjesec dana, a hodočašću se pridružuje i naša stolačka župa. Kako očekujemo velik interes župljana za ovo hodočašće, vjerojatno dva autobusa, evo odmah danas nekoliko uputa. Polazimo u petak na subotu, 2. na 3. ožujka u ponoća, putujemo autocestom Bijača-Zagreb, put košta 50 KM. Program u Zagrebu: dolazak autobusa pred katedralu u 9,30 s., kratak odmor i okupljanje, ulazak u katedralu, u 10,30 s. prigoda za sv. ispovijed, osobna molitva i zavjeti na kardinalovu grobu, grob je trajno mjesto molitve i vrelo uslišanja, u 11,30 s. svečana sv. Misa, koju u koncelebraciji svih naših svećenika predvodi biskup Ratko, poslije Mise, 2 sata slobodno za molitvu, odmor, osvježenje, posjet trgu B. J., javite svojima u Zagrebu da i oni dođu na ovaj susret, pa se možete i s njima vidjeti. Povratak u 15,00 s. od katedrale i opet smo u Stocu do ponoća istoga dana. Dva puta stat ćemo na autocesti za osobne potrebe. Ponesite hranu i piće uza se za puta. Ponijeti HR ili BiH putovnicu ili hrvatsku osobnu. Za sve ostale pojedinosti nazovite u Župni ured. Ide i Dumo i časna. Upise i uplate primamo od danas. Javljajte se na vrijeme jer do polovine veljače trebamo javiti u Biskupiju koliko nas ide. Ide i naš Folklor u narodnim nošnjama da Hercegovina bude prepoznatljiva u našem Zagrebu.
 • Mješoviti zbor „Mladi“ proba u sljedeću nedjelju poslije 3. sv. Mise na koru, a Folklor proba za sve folkloraše u nedjelju poslije kora u župnoj Dvorani za mlade.
 • Cnak: još imate novoga broja Cnaka, nabavite u dnu crkve po cijeni od 3 KM. - Radosna Vijest 2 KM.
 • U ovom tjednu su PP. i PS. i PN.: ispovijedam pola sata prije sv. Misa.
 • Groblje Vidovo Polje: Mole se svi ukopnici Groblja Vidovo Polje da izmire svoje obveze prema Groblju kako bismo mogli ići prema daljnjim radovima.
 • Župni vjeronauk: danas i u nedjelju redovito poslije sv. Misa, po rasporedu.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.
 

VIDEO: Gospin plač - Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"Gospin plač" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

Video: Zdravo Tijelo Isusovo – Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"Zdravo Tijelo Isusovo" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

VIDEO: O mila Majko nebeska - Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"O mila Majko nebeska" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

Sv. Misa iz Stoca na YouTube-HRT

Sv. Misa iz Stoca 03.03.2013. dostupna na youtube-u

Sv. Misu i portret grada i župe možete pogledati i/ili preuzeti OVDJE!

Home Iz župnih oglasa 4. N. K. G, 28. siječnja 2018. "B"