• 1
  • 2
  • 3

Stolački ministranti na godišnjem izletu, Stolac 2019.U četvrtak, 27. lipnja 2019. nas 30-ak stolačkih ministranata koliko nas je uspjelo doći, inače nas ima 55, sa svojim Dumom Rajkom organizirali smo svoj uobičajeni godišnji izlet, ali ovaj put u Stocu kod župne crkve sv. Ilije Proroka i na našem velikom HNK „Stolac“ Igralištu.

Dumo je s predsjedništvom ministranata nakon rane sv. Mise nabavio obilato jela i pića i sve je servirano u dvoranu za mlade, uključene klime, postavljeni stolovi, sve spremno za feštu. Mi smo se ostali ministranti okupili u 9,00 sati kod župne crkve, zatim je slijedilo fotografiranje pred crkvom, pred Lurdskom špiljom, kod Muzeja, ispred kipa sv. Ilije, zatim ulazimo u crkvu na molitvu i tu fotografiranje.

Poslije ulazimo u dvoranu našeg župnog Pastoralnog centra, jelo spremno, molitva i doručak. Poslije idemo na Igralište, trener Zoran pripremio veliko Igralište, golove, mreže, lopte, športske prostorije, sve spremno i sređeno. Dumo Zoki uime svih nas prijateljski zahvaljuje, idemo na Centar molitva, fotografiranje i Dumo predsjedniku Kaji s pomoćnicima predaje daljnji slijed športskog programa. Dijelimo se u ekipe, suci spremni, pištaljke o vratu, svi dobro raspoloženi za igru i Turnir počinje. Mile slika da sve ostane zabilježeno. Dobra atmosfera, raspoloženje na visini, Zoka kaže Dumi: „Ovo su Vam Dumo sve budući igrači Katoličke-malo-nogometne lige“. Dumo s osmjehom i zadovoljstvom prihvaća Zokinu konstataciju. Dobro smo igrali, nitko se nije naljutio, suci pravedni, predsjednik sve vodi uredno. I na kraju pobjeđuje najbolja ekipa ministranata, koja zauzima prvo mjesto na Turniru. Najbolji strijelac je Marko Vukić, najbolji vratar-golman Vinko Čoko, najbolji igrač Turnira Marko Lončar i svi zadovoljni, jer smo svi dobro igrali i svi smo bili uključeni.

Poslije opet idemo svi u Dvoranu na domjenak, svega obilato i na kraju svega ostalo obilato. Dumo časti još na kraju sladoledom. Pozdravismo se i krenusmo kućama svi vidno zadovoljni. Kod kuće malo odmora i spremit ćemo se na hodočašće u Ljubinje na Uočnicu Presvetog Srca Isusova kojemu je posvećena naša crkva u Ljubinju.

Ovo je zaista bio nezaboravan, sadržajan i lijep dan proveden u krugu naše župne crkve i našeg Športskog centra. Zahvalni smo dragom Bogu na ovako lijepom druženju.