• 1
  • 2
  • 3

Prva Sv. Pričest u Stocu 2014.Na 5. uskrsnu nedjelju, 18. svibnja 2014. u župi Stolac organizirana je Prva Sv. Pričest. Rana sv. Misa bila je u 8,00 sati u župnoj crkvi koju je stolački puk ispunio do posljednjeg mjesta. Svečana pučka sv. Misa s Prvom Sv. Pričesti slavila se u 11,00 sati.

Sv. Misu predvodio je, uz domaćeg sina don Milu, i prikladnu propovijed okupljenom puku, te Prvopričesnicima i njihovim roditeljima uputio stolački župnik don Rajko.

Časna sestra Alojzija vrlo je lijepo pripremila i uvježbala Prvopričesnike kroz čitav liturgijski program da ih je stvarno bilo ugodno i gledati i slušati. Časna je, također, sa župnim volonterima za ovu prigodu lijepo sredila i dizajnirala stolačku crkvu. Prvi put u svom životu pričestio se 41 Prvopričesnik stolačke župe, 24 dječaka i 17 djevojčica.

Liturgijsko pjevanje za vrijeme sv. Mise predvodio je stolački zbor „Mladi“. Sve je završilo lijepo i svečano. Stolački je puk sa svojim gostima lijepo sudjelovao u sv. Misi i pobožno pratio sve što se događa oko oltara, kako oni u crkvi tako i oni vani na platou pred crkvom.

Na kraju sv. Mise dumo je svim Prvopričesnicima podijelio diplome-spomen slike, nakon čega je bilo zajedničko fotografiranje pred oltarom.

Poslije misnoga slavlja i duhovnog programa u crkvi, župnik je poslije sv. Mise vani okupljeni svijet počastio i čašicom pića koja je uvijek popraćena međusobnim razgovorom uz ugodno druženje, a poslije su se nastavila obiteljska slavlja po čitavoj župi, a sve u najboljem redu i miru. Bogu hvala.

PP2014