• 1
  • 2
  • 3

Sedmi dan Pučkih misija u župi StolacSubota, 16. ožujka, sedmi dan Misija u župi Stolac. U 10,00 sati imali smo ispovijed školske djece Osnovne škole. Ispovijedali su, skoro sat vremena, petorica svećenika. Sv. Misu, uz Dumu Rajka, predvodio je i prigodnu propovijed djeci uputio o. Jozo Čirko.

U 17,00 sati petorica svećenika su ispovijedala, više od sat vremena, mlade iz župe, koji su ispunili crkvu do posljednjeg mjesta, nikad punija crkva kao večeras. Zatim je o. Jozo, u koncelebraciji domaćeg župnika, služio sv. Misu i mladima uputio propovijed o svetoj krunici. Pod sv. Misom je pjevala djevojačka skupina "Angelus" i opet je ministriralo 30 ministranata.

Potom je misionar svu župu Stolac posvetio Bezgrješnom Srcu Marijinu uz dekoraciju upaljenih svijeća, koje su u aranžmanu s. Alojzije držali ministranti oko oltara poredani u obliku Gospine krunice. Nakon toga misionar je blagoslovio sve očeve i majke s malom djecom u naručju i nazočne iz čitave župe.

Poslije sv. Mise o. Jozo je održao kratko predavanje za mlade na temu: Mladi i sloboda, a onda su sestre Dominikanke s Korčule, njih tri, održale predavanje za sve nazočne, o Dominikanskoj družbi muškoj i ženskoj, kroz riječ i filmsku sliku, što su nazočni s velikim zanimanjem popratili.

I ova večer je završila na opće zadovoljstvo svega nazočnog puka Božjega. Bogu hvala!

misije2013