• 1
  • 2
  • 3

Mali Uskrs i Prva Sv. Pričest u Stocu 2012.Mali Uskrs je u Stocu tradicionalno velika svečanost, kad se okupi silan svijet sa svih strana na sv. Misu koja je redovito u 1100 sati, a poslije sv. Mise nastavlja se zajedničko druženje po obiteljskim kućama i u gradu. U posljednje vrijeme na sam Mali Uskrs redovito stavljamo i Prvu Sv. Pričest što svečanosti daje još sadržajnije slavlje. Tako je bilo i ove godine. Mali Uskrs ove se godine slavio 15. travnja.

Rana sv. Misa s jednim krštenjem bila je u 800 sati, a svečana pučka sv. Misa sa sv. Prvom Pričesti slavila se u 1100 sati. Sv. Misu predvodio je i prikladnu propovijed okupljenom puku, te Prvopričesnicima i njihovim roditeljima uputio je stolački župnik don Rajko. Časna sestra Alojzija vrlo je lijepo pripremila i uvježbala Prvopričesnike kroz čitav liturgijski program, da ih je stvarno bilo lijepo i gledati i slušati.

Prvi put u svom životu pričestilo se 40 Prvopričesnika stolačke župe 15 dječaka i 25 djevojčica. Ovo je prvi put u zadnje vrijeme da su brojnije ženske od muških u stolačkoj župi, možda je i to neki dobar pokazatelj. Sve je završilo lijepo i svečano. Iako je padala kiša čitavo vrijeme, stolački puk sa svojim gostima lijepo je sudjelovao u sv. Misi i pobožno pratio sve što se događa oko oltara, kako oni u crkvi tako i oni vani pod kišobranima.

Poslije svega misnoga slavlja, nastavila su se obiteljska slavlja po čitavoj župi, a sve u najboljem redu i miru. Bogu hvala.

pricest2012