• 1
  • 2
  • 3

Sv. Nikola u StocuU nedjelju pred blagdan sv. Nikole, 5. prosinca 2010. sv. Nikola je već tradicionalno posjetio Stolac sa svojim anđelima. Lijepo su ga primili župnik don Rajko i časne sestre Slava i Alojzija i preko 700 djece. Sv. rana Misa u prepunoj crkvi i vani u dvorištu bila je u 8,00 sati, koju je predvodio stolački župnik don Rajko Marković i uputio djeci prigodnu propovijed.

Župnik je upitao djecu vidjevši ih u tako velikom a rijetkom broju: "Hoćete li svake nedjelje ovako dolaziti na sv. Misu?", a djeca su gromoglasno odgovorila: "Hoćemo!", na što se srdačno osmjehnuo čitav puk u crkvi, jer da ih je bilo što župnik upitao u takvom ambijentu oni bi odgovorili „hoćemo“.

Na sv. Misu došla su sva djeca iz župe od onih najmanjih koje su roditelji donijeli u naručju, preko vrtića koje su dopratile tete, pa do djece osnovne škole, u pratnji svojih učitelja i nastavnika. Sv. Nikola je donio preko 700 darova i sve ih podijelio, a u tome su mu pomogli dobri ljudi svojim prilozima.

Poslije podjele darova i prigodnog programa u crkvi sva su djeca s ostalim pukom Božjim izašla na Trg Sv. Ilije kod župne crkve, a potom je sv. Nikola održao svoj govor djeci i okupljenom mnoštvu, blagoslovio djecu, pozdravio se s njima i otišao dalje. Djeca su ga ispratila burnim pljeskom i zaželjeli da ih i dogodine posjeti u gradu na Bregavi i podijeli im lijepe darove.