• 1
  • 2
  • 3

KMNL župa StolacU ovogodišnjem Zborniku Matice Hrvatske Stolac objavljen je članak "Stočani po treći put prvaci KMNL Crkve u Hrvata - Varaždin 2019.", u kojem naš trener – izbornik Nikola Vujnović opisuje pohod u Varaždin i, po treći put zaredom, osvajanje nacionalne završnice KMNL Crkve u Hrvata, koja je bila XVI. po redu.

Svečano proslavljena Mala Gospa u Stocu 2020. U našoj župi svečano je u utorak, 8. rujna 2020. proslavljena Mala Gospa koja je supatron župe Stolac. Za ovu našu svečanost pripremili smo se trodnevnicom u župi. Kroz tri dana: subota, nedjelja i ponedjeljak bila je prigoda za sv. ispovijed, kad je ispovijedalo više svećenika.

Prvu večer ispovjedila su se djeca Osnovne škole, drugu večer mladi Srednjih škola, studenti i ostala župna mladež, a treću večer ispovjedili su se odrasli. Svaku večer kroz trodnevnicu bila je pobožnost Gospi: krunica, litanije i poslije sv. Misa. Sve tri večeri pobožnosti Gospi predmolila su školska djeca, a sv. Mise predvodio je župnik don Rajko. Pod sv. Misama pjevali su naizmjence župni zborovi i pjevačke skupine: Modra Rijeka, Angelus i Vidoštačka kraljica.

NAJAVA: Proslava blagdana Male Gospe u Stocu 2019.

 

Pred nama je Mala Gospa pa ćemo se za ovu našu župnu svečanost pripremiti trodnevnicom i sv. ispovijedi djece, mladih i odraslih, a svaku večer ispovijedaju po 2 svećenika sa strane, pa ovako, najavljujem kompletan program za Malu Gospu:

Subota: u 18,30 s. ispovijed školske djece Osnovne škole na početku Školske i vjeronaučne godine, a u 19,00 s. za sve pobožnost Gospi: krunica, litanije i sv. Misa, pjeva Dječji zbor „Modra Rijeka“.

Nedjelja: u 18,30 s. ispovijed školske mladeži Srednjih škola i ostalih, a u 19,00 s. za sve pobožnost Gospi i sv. Misa, pjeva Djevojačka skupina „Angelus“.

U župi Stolac na Dubravi proslavljena Gospa od Anđela, 1. kolovoza 2020.U subotu, 1. kolovoza 2020. u selu Dubrava, stolačka župa, proslavljena je zaštitnica mjesta i groblja Gospa od Anđela.

Ovaj se blagdan slavi 2. kolovoza, a kako je ove godine nedjelja župnik je u dogovoru s ukopnicima odmah na početku izbora patrona sela dogovorio da će se ovaj blagdan kad dođe u nedjelju slaviti dan prije u subotu da župna crkva ne bi ostala bez pučke sv. Mise u 11,00 sati, pa je tako bilo ove godine, blagdan je prebačen u subotu dan prije i sve se lijepo obavilo.

Hercegovački bogoslovi u posjeti župi Stolac 2020.Četvorica naših Hercegovačkih bogoslova: Branimir Bevanda, Sven Skender, Gabriel Pavlović, Stipe Gabrić i sjemeništarac Daniel Raič u dogovoru sa stolačkim župnikom don Rajkom posjetili su župu Stolac.

U nedjelju, 26. srpnja 2020. bogoslovi su sudjelovali sa stolačkim pukom na sv. Misi u 9,30 sati, koju je predvodio župnik u koncelebraciji domaćeg sina don Ivana Marčića. Naši bogoslovi su odlučili ovoga ljeta obići naše župe, svjedočiti o svome duhovnom pozivu, sudjelovati na sv. Misama, te svojom nazočnošću predstaviti mladima i njihovim roditeljima svoj svećenički poziv, kako bi se i poneko od njih odlučio za svećeničko zvanje.