• 1
  • 2
  • 3

U groblju u Popratima slavljena sv. Misa povodom zaštitnice Kraljice Apostola 2020.U subotu, 4. srpnja 2020. u groblju Poprati u 11,00 sati sv. Misu slavio je stolački župnik don Rajko Marković, povodom zaštitnice sela Kraljice Apostola, koja uvijek dolazi u prvu subotu u srpnju mjesecu.

Na sv. Misi sudjelovalo je nekoliko desetaka vjernika, skupilo se dosta kako mještana, tako gostiju i prijatelja. Pod sv. Misom okupljeni puk je pobožno molio i skladno pjevao, a mladi su čitali i posluživali oko oltara.

SV. KRIZMA U STOCU 2020.U nedjelju 21. lipnja 2020. u Stocu za vrijeme večernje sv. Mise bijaše i slavlje sv. krizme koju je podijelio mjesni biskup Ratko Perić. Biskup je došao iz Sarajeva s proslave Srca Isusova, kojemu je posvećena i sarajevska katedrala i Vrhbosanska nadbiskupija, a pred crkvom sv. Ilije proroka dočekaše ga župnik don Rajko i stolački ministranti, njih više od  dvadeset, obučeni u ministrantska odijela. Stariji ministranti, završeni deveti razred, poredani su u prvim klupama u crkvi, spremni za primanje sakramenta sv. potvrde.

U groblju u Kruševu slavljena sv. Misa povodom zaštitnika sv. Ivana Krstitelja 2020.U srijedu, 24. lipnja 2020. u groblju Usputnica u Kruševu, župa Stolac u 11,00 sati sv. Misu služio je stolački župnik don Rajko Marković. Na sv. Misi je sudjelovalo više desetaka vjernika sa svih strana, kako mještana, tako gostiju i prijatelja.

Pod sv. Misom okupljeni puk je pobožno molio i skladno pjevao, a djeca i mladi su ministrirali, čitali misna čitanja i molitvu vjernika. 

Stolački ministranti na godišnjem izletu, Stolac 2020.U utorak, 23. lipnja 2020. nas 30-ak stolačkih ministranata koliko nas je uspjelo doći, inače nas ima 45, sa svojim Dumom Rajkom organizirali smo svoj uobičajeni godišnji izlet i ove godine u Stocu kod župne crkve sv. Ilije Proroka i na našem velikom HNK „Stolac“ Igralištu.

Dumo je s predsjedništvom ministranata nakon rane sv. Mise nabavio obilato jela i pića i sve je servirano u dvoranu za mlade, uključene klime, postavljeni stolovi, sve spremno za feštu.

Stočani hodočastili u Ljubinje za blagdan Presvetog Srca IsusovaU četvrtak, 18. lipnja 2020. na Uočnicu blagdana Presvetog Srca Isusova, patrona ljubinjske crkve stolački vjernici predvođeni dumom Rajkom hodočastili su, kako to rade svake godine, u Ljubinje, koje pripada stolačkoj župi.

Pun autobus vjernika, među kojima su bili ministranti i pjevači dječjeg zbora „Modra rijeka“, krenuo je u četvrtak iz Stoca u 17,00 sati, a koloni su se priključilo i nekoliko osobnih automobila. Dumo je u autobusu prije polaska izmolio Očenaš i blagoslovio putovanje, a onda naprijed krenuo osobnim autom s ministrantima i svime što je potrebito za pjevanje i sv. Misu.