• 1
  • 2
  • 3

Don Alojzije Bavčević iz Veprica pohodio župu Stolac 2018.Na poziv stolačkoga župnika don Rajka Markovića, dugogodišnji upravitelj lurdskog Gospina Svetišta Vepric kod Makarske, don Alojzije Bavčević, pohodio je župu Stolac u nedjelju, 4. studenoga 2018. i predvodio svečanu pučku sv. Misu u 11,00 sati u stolačkoj župnoj crkvi sv. Ilije Proroka.

Crkva dupkom puna naroda Božjega i popunjen plato pred crkvom, djeca pred oltarom, ministranti oko oltara, pjevački zbor „Mladi“ na koru, mladi čitaju misna čitanja, svi lijepo i pobožno sudjeluju u sv. Misi.

Naše HKUD „STOLAC“ iz Stoca nastupilo je na Aladinićima na „XIX. Dubravskim susretima“Prije samog nastupa voditeljica programa najavila je sljedećim riječima nastup našega društva:

Društvo je osnovano 2002. godine i sastavni je dio župe Stolac, a okuplja isključivo mladiće i djevojke stolačke župe. Broji 100 članova, a danas je ovdje na Aladinićima jedna skupina Društva. Društvo njeguje, pjeva, pleše, svira, igra i promovira pjesme i običaje Hrvata stolačkoga kraja.

U groblju Riđica slavljena sv. Misa povodom Svih Svetih 2018.U srijedu, 31. listopada 2018. po ustaljenom običaju, na uočnicu Svih Svetih, koje su mještani Riđice uzeli za svoje zaštitnike, u groblju Riđica u 15,00 sati sv. Misu služio je stolački župnik don Rajko Marković.

Na sv. Misi sudjelovalo je nekoliko desetaka vjernika koji su se došli pomoliti za svoje pokojne. Pod sv. Misom mladi su ministrirali i čitali. Don Rajko je uputio prikladnu propovijed okupljenom puku, naglasivši da sigurno među svim svetima ima i naših pokojnika očeva i majki, djedova i baka, koji su svojim životom na zemlji zaradili mjesto kod Boga u nebu, a koji se nalaze u čistilištu, mi se za njih molimo da ih dobri Bog preko naših molitava nagradi vječnim životom u nebeskom kraljevstvu.

Svi Sveti i Dušni Dan u našoj župi 2017.

 Sv. Mise i molitve u četvrtak na zapovjednu svetkovinu SviSvete u župi uobičajeno:

- Stolac Župna crkva:   9,00 sati, sv. Misa za narod
- Aladinići patron župe: 11,00 sati, sv. Misa za pokojne
- Kruševo groblje: 16,00 sati, sv. Misa za pokojne


Sv. Mise, molitve i odriješenje za pokojne u petak na Dušni Dan u župi uobičajeno:

Stočani u posjeti župi Vinjani kod Imotskoga 2018.HKUD „Stolac“ iz Stoca sa svojim župnikom don Rajkom, na poziv vinjanskoga župnika fra Josipa Sušića posjetili smo župu Vinjane u nedjelju, 21. listopada 2018. Iz Stoca smo krenuli, nas 35, u nedjelju ujutro u 9,00 s. autobusom, poslije rane sv. Mise.

Putujemo preko Čapljine, Ljubuškoga i Gruda, usput dobra atmosfera, mladenačko raspoloženje. Na granici u Vinjanima nema puno zastoja, redovita rutinska kontrola i ulazak u Hrvatsku, tu nas čeka, poslana od župnika fra Josipa, župljanka Vinjana Jelena sa svojim društvom i autom pred nama do crkve sv. Ante u Gornjim Vinjanima gdje će biti slavljena sv. Misa u 11,00 sati. Dolazimo malo prije 11,00, tu nas srdačno dočekuju predstavnici župe i upućuju u crkvu gdje već župnik ima neke župne napomene.