• 1
  • 2
  • 3

Povodom širenja pandemije Covid-19 i u našoj zemlji dr. Kazimir Raguž, ravnatelj Doma zdravlja Stolac, dao je portalu stolac.co intervju o zdravstvenom stanju stanovništva u našoj općini i što se uradilo po ovom pitanju u Domu zdravlja Stolac.

Dr. Kazimir Raguž je naglasio da je danas, 6. travnja, točno mjesec dana od detektiranja prvog zaraženog u našoj zemlji i do danas je taj broj porastao do skoro 700 potvrđenih pacijenata, a općina Stolac spada u mali broj općina u kojima do sada nije evidentiran niti jedan slučaj, iako graničimo s općinama u kojima ima potvrđenih slučajeva pozitivnih na Covid-19.

CVJETNICA U STOCU 2020.Cvjetnica u Stocu, 5. travnja 2020. osvanula je oblačna i vjetrovita, ali ipak ugodna i lijepa, tako da su se obredi i sv. Misa mogli lijepo obaviti. Svijeta je bilo vrlo malo, jer su u ovoj općoj pandemiji, ozbiljno shvatili upute i crkvenih Institucija i civilnih Stožera, o čemu mogu stalno čitati i na našem župnom portalu i na ostalim portalima i u medijima.

Obredi Cvjetnice obavljeni su onako kako to u ovakvim situacijama propisuju posebni crkveni zakoni. U 11,00 sati zazvonila su župna zvona, zatim je naš župnik don Rajko izišao na oltar, a mladi su recitirali ulaznu: Hosana Davidovu sinu…

Dragi vjernici, braćo i sestre!

Cvjetnicu u 11,00 sati i sve dane u Velikom Tjednu, Veliki četvrtak (18,00 sati), petak (15,00 sati) i subotu (18,00 sati) u zakazanim terminima i na Uskrs sv. Misu u 11,00 sati, moći ćete pratiti na internetu, putem izravnog prijenosa na našem župnom portalu – Župa Stolac i na stolačkom portalu - Stolac.co i tako svake nedjelje i Svetkovine od Cvjetnice pa dok traje ova pandemija, moći ćete iz svojih obitelji pratiti pučke nedjeljne svete Mise u 11,00 s. uživo iz naše župe, što u potpunosti, po dozvoli Crkve, zamjenjuje osobno sudjelovanje na sv. Misi u crkvi.

Novi termin Susreta nije predviđen u 2020. godini

Zagrebačka nadbiskupija, kao organizator jedanaestog Susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM) priopćuje odluku Hrvatske biskupske konferencije da je SHKM koji je trebao biti održan 9. i 10. svibnja u Zagrebu za sada odgođen. Novi termin Susreta nije predviđen u 2020. godini.

Zagrebačka nadbiskupija zahvaljuje Središnjem odboru SHKM-a, Organizacijskom odboru SHKM-a, svećenicima, župnim zajednicama, obiteljima koje su velikodušno pokazali spremnost da otvore vrata svojih domova mladima, kao i volonterima, Gradu Zagrebu i svima drugima koji su dosad radili na organizaciji Susreta, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

PETAK 18:00 Izravno iz Vatikana - klanjanje i potpuni oprost - prijenos na HRT-u, Laudato TV i Hrvatskom katoličkom radiju

Dragi vjernici, braćo i sestre, hvaljen Isus i Marija!

Na naš župni portal stavljam vijest iz Vatikana koju prenosi Informativna katolička agencija - IKA, a radi se o potpunom oprostu izravno iz Vatikana preko svetog Oca Pape u petak, 27.3.2020. godine u 18 sati.

Da bi se dobio potpuni oprost trebate se prije osobno ispovijediti Gospodinu Bogu uz odluku da ćete se sakramentalno ispovijediti kod svećenika čim se ukaže prilika, zatim izmoliti savršeno pokajanje, te obaviti duhovnu pričest uz Papinu molitvu koju imate na našem portalu.

Uz osobnu ispovijed, prije 18 sati trebate još izmoliti Križni put ili Gospinu krunicu moleći Boga za zaustavljanje epidemije, olakšanje bolesnima i vječni spas umirućima.

Nakon toga, čekajte i sudjelujte u izravnom prijenosu iz Vatikana koji možete pratiti preko televizije ili radija što imate naznačeno u tekstu koji slijedi, jer će na kraju kompletnog obreda Papa, svima koji ispune navedene uvjete, podijeliti potpuni oprost.

Na sve vas zazivam Božji blagoslov!

Vaš župnik