Kontakt Info

Župa sv. Ilije Proroka

Zrinsko-Frankopanska bb
BiH - 88360 Stolac

tel.: +387 (0) 36 853 005
fax: +387 (0) 36 853 005
mob: +387 (0) 63 357-111
e-mail: rajko.markovic@tel.net.ba

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50 
Pastoralni centar „Sv. Leopold Mandić“ PDF  | Ispis |  E-mail

Pastoralni centar „Sv. Leopold Mandić“Na svetkovinu Tijelova, 22. svibnja 2008. biskup Ratko Perić na poziv mjesnog župnika don Rajka Markovića pohodio je župu Stolac te pod sv. misom u 1100 sati podijelio sakramenat sv. krizme za 36 ovogodišnjih krizmanika, predvodio svečanu tijelovsku procesiju do na Trg Sv. Ilije proroka, te sa Trga podijelio blagoslov s Presvetim na sve četiri strane svijeta. U svetoj misi koncelebrirali su svi okolni svećenici koji su skupa sa svojim župljanima tradicionalno došli na ovu tjelovsku sv. misu i procesiju.

Poseban događaj bio je blagoslov Pastoralnog centra Sv. Leoploda – Bogdana Mandića koji je sagrađen u krugu stolačke župne crkve. Don Rajko je na početku sv. mise pozdravljajući biskupa, svećenike i sav puk Božji predstavio i novi Pastoralni centar sa svim svojim sadržajima. Pastoralni centar sadrži 3 dvorane: velika župna dvorana, dvorana za mlade i dvorana za pjevače sa potrebnim prostorijama, zatim pomoćni župni ured sa patećim prostorijama, vanjski oltar s tribinama za pjevače, očuvana, zaštićena i stavljena u funkciju, ispod oltara stara župna čatrnja, visoko potkrovlje, toaletne prostorije sa pet kabina za narod i jedna za invalide, dvije terase te tri kamenice s pitkom vodom. Sve je to na dan Tijelova, a nakon blagoslova dano stolačkom puku na korištenje.

Biskup je na kraju mise ovo zdanje blagoslovio i sve prostorije s blagoslovom obišao, a također i svi zainteresrani obišli su nakon blagoslova sve prostorije Pastoralnog centra, a u dvorani za mlade bio je i kutak za čašćenje i osvježenje čitavog puka. Pastoralni centar će koristiti čitava župa a posebno djeca i mladi kojima je prvenstveno i namjenjen jer su mladi organizirani u 10 – ak raznih skupina i društava od pjevačkih i tamburaških do folklornih i športskih, a dvorane će dobro doći za vjeronauk, pripreme raznih uzrasta za sakramente, za roditeljske sastanke i susrete, za prigodne promocije, te za razna druženja mladih kroz predavanja i aktivnosti u kojima će oni moći kvalitetno iskorištavati svoje talente na osobno zadovoljstvo te na korist čitave župne zajednice.

Župnik je na kraju zahvalio svima koji su pomogli na bilo koji način oko uređenja crkvenog dvorišta, Trga sv. Ilije, okoliša crkve, a posebno koji su pomogli u izgradnji ovog objekta od inžinjera i darovatelja do izvođača i molitelja i kad se sve to sklopi zajedno, rezultat je tu. Bogu hvala!

Pastoralni centar Sv. Leopold Mandić Pastoralni centar Sv. Leopold Mandić Pastoralni centar Sv. Leopold Mandić Dvorana pastoralnog centra Sv. Leopold Mandić Dvorana pastoralnog centra Sv. Leopold Mandić Župni ured Župni ured Župni ured Župni ured Čajna kuhinja pastoralnog centra Sv. Leopold Mandić Dvorana za mlade pastoralnog centra Sv. Leopold Mandić Dvorana za mlade pastoralnog centra Sv. Leopold Mandić Dvorana za mlade pastoralnog centra Sv. Leopold Mandić Dvorana za mlade pastoralnog centra Sv. Leopold Mandić Dvorana za mlade pastoralnog centra Sv. Leopold Mandić Dvorana za mlade pastoralnog centra Sv. Leopold Mandić Dvorana za mlade pastoralnog centra Sv. Leopold Mandić Dvorana za mlade pastoralnog centra Sv. Leopold Mandić Dvorana za pjevače pastoralnog centra Sv. Leopold Mandić Dvorana za pjevače pastoralnog centra Sv. Leopold Mandić

 

VIDEO: Gospin plač - Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"Gospin plač" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

Video: Zdravo Tijelo Isusovo – Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"Zdravo Tijelo Isusovo" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

VIDEO: O mila Majko nebeska - Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"O mila Majko nebeska" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

Sv. Misa iz Stoca na YouTube-HRT

Sv. Misa iz Stoca 03.03.2013. dostupna na youtube-u

Sv. Misu i portret grada i župe možete pogledati i/ili preuzeti OVDJE!

Home O župi Župni objekti Pastoralni centar