Kontakt Info

Župa sv. Ilije Proroka

Zrinsko-Frankopanska bb
BiH - 88360 Stolac

tel.: +387 (0) 36 853 005
fax: +387 (0) 36 853 005
mob: +387 (0) 63 357-111
e-mail: rajko.markovic@tel.net.ba

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 90 
NAJAVA: Biskupijsko hodočašće u Zagreb na grob blaženoga kardinala Alojzija Stepinca u subotu, 3. ožujka 2018. PDF  | Ispis |  E-mail

Grob Kardinala StepincaBiskupijsko hodočašće u Zagreb na grob blaženoga kardinala Alojzija Stepinca u subotu, 3. ožujka 2018. Ove godine, koja je proglašena Godinom kardinala Stepinca, sve naše hrvatske biskupije organizirat će hodočašća u zagrebačku katedralu na njegov grob povodom dvostrukog jubileja: 120 godina od njegova rođenja i 20 godina od proglašenja blaženim i mučenikom. Za njega je rekao jedan vatikanski kardinal da je Stepinac najveći čovjek Crkve u zadnjih 500 godina. Mi smo na njega ponosni.

Naše hercegovačke biskupije hodočaste u subotu, 3. III., za mjesec dana, a hodočašću se pridružuje i naša stolačka župa. Kako očekujemo velik interes župljana za ovo hodočašće, vjerojatno dva autobusa, evo odmah danas nekoliko uputa.

Polazimo u petak na subotu, 2. na 3. ožujka u ponoća, putujemo autocestom Bijača-Zagreb, put košta 50 KM. Program u Zagrebu: dolazak autobusa pred katedralu u 9,30 s., kratak odmor i okupljanje, ulazak u katedralu, u 10,30 s. prigoda za sv. ispovijed, osobna molitva i zavjeti na kardinalovu grobu, grob je trajno mjesto molitve i vrelo uslišanja, u 11,30 s. svečana sv. Misa, koju u koncelebraciji svih naših svećenika predvodi biskup Ratko, poslije Mise, 2 sata slobodno za molitvu, odmor, osvježenje, posjet trgu B. J., javite svojima u Zagrebu da i oni dođu na ovaj susret, pa se možete i s njima vidjeti. Povratak u 15,00 s. od katedrale i opet smo u Stocu do ponoća istoga dana. Dva puta stat ćemo na autocesti za osobne potrebe. Ponesite hranu i piće uza se za puta. Ponijeti HR ili BiH putovnicu ili hrvatsku osobnu. Za sve ostale pojedinosti nazovite u Župni ured. Ide i Dumo i časna.

Upise i uplate primamo od danas. Javljajte se na vrijeme jer do polovine veljače trebamo javiti u Biskupiju koliko nas ide. Ide i naš Folklor u narodnim nošnjama da Hercegovina bude prepoznatljiva u našem Zagrebu.

 

VIDEO: Gospin plač - Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"Gospin plač" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

Video: Zdravo Tijelo Isusovo – Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"Zdravo Tijelo Isusovo" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

VIDEO: O mila Majko nebeska - Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"O mila Majko nebeska" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

Sv. Misa iz Stoca na YouTube-HRT

Sv. Misa iz Stoca 03.03.2013. dostupna na youtube-u

Sv. Misu i portret grada i župe možete pogledati i/ili preuzeti OVDJE!

Home Iz župnih oglasa NAJAVA: Biskupijsko hodočašće u Zagreb na grob blaženoga kardinala Alojzija Stepinca u subotu, 3. ožujka 2018.